به گزارش شهرآرانیوز هزار سال پیش نیاکان ما گنجی در طبیعت یافتند که از جنس زر نبود، اما از آن برتر بود، آنها پی به خواص شگفتانگیز گیاه «آنغوزه» بردند و با آن دردهای زیادی را آرام کردند. گیاهی که علم نوین، خواص بیشماری برایش برشمرده و حتی به فهرست ادویه برخی کشورها نیز افزوده شده است.
اما گذشته از اینها، خواص جدیدتری برای این گیاه کشف شده و از آن در صنعت عطرسازی و جواهرسازی (چسباندن سنگهای گرانقیمت همچون الماس روی جواهرات) استفاده میشود. موضوعی که قاچاق این گیاه ارزشمند را دوچندان کرده است، بهویژه در خراسانرضوی که بهترین و مرغوبترین نوع این گیاه ارزشمند را دارد. حالا میگذریم از اینکه چه اقدامی برای حراست از این گیاه ارزشمند که در فصل تابستان و پاییز چیده میشود، انجام شده و از قاچاقچیانی مینویسیم که جیبشان بوی آنغوزههای دشتهای خراسانرضوی را میدهد.
جالب است بدانید حجم تجارت جهانی گیاهان دارویی از ۶۰میلیارد دلار در سال ۱۹۹۶به ۱۰۰میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰افزایش یافت و براساس پیشبینی بانک جهانی در سال ۲۰۵۰گردش مالی و تجارت جهانی متمرکز و مبتنی بر گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به حدود ۵ هزار میلیارد دلار خواهد رسید. قاچاقچیان این موضوع را خوب درک کردهاند و یکی از کالاهایی که همواره از بساط سیاهشان کشف میشود، همین سرمایههای طبیعی کشور است.
در روزهای گذشته مرزبانان خراسانرضوی با هوشیاری در حالی موفق به کشف سه محموله کالای قاچاق شدند که یکی از کالاهایی که سودجویان در حال خارجکردن از کشور بودند، بذر گیاه گرانقیمت آنغوزه بود.
به گفته سردار مجید شجاع، فرمانده مرزبانی خراسانرضوی، مرزبانان هنگ مرزی تایباد، موفق شدند طی سه عملیات جداگانه در ۷۲ساعت گذشته یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال کالای قاچاق کشف و ۱۰ متهم را در این زمینه دستگیر کنند.
سودجویان در این پروندهها قصد داشتهاند که کالاهایی همچون مواد غذایی، لوازم یدکی خودروهای سنگین، یک محموله بذر آچار و همچنین محموله بذر گیاه ارزشمند آنغوزه را از کشور خارج کنند.